Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Βουλγαρία: Το φιλορωσικό κύμα στον στρατό εξαπλώνεται


Μάρτιος 31, 2021. 08:50. Ελλάδα.

Τα φιλορωσικά αισθήματα (υποστηρικτές του Κρεμλίνου και του Πούτιν- «pro-Kremlin και Putinophil) συνεχίζουν να εξαπλώνονται στον βουλγαρικό στρατό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Τοντόρ Ταγκάρεφ, σύμφωνα με το Mediapool.bg. 

Σημείωσε ότι η πρόσφατη σύλληψη πέντε στρατιωτικών υπαλλήλων στο στρατό με κατηγορίες κατασκοπείας αποκάλυψε ορισμένα προβλήματα και η Βουλγαρία πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπόικο Νόεφ, ένας άλλος πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, πιστεύει ότι αυτό που συνέβη έδειξε ότι οι μηχανισμοί για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας «παραμορφώνονται» στη χώρα και αυτό καθιστά ολόκληρο το σύστημα αναποτελεσματικό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολλοί πολιτικοί θυμούνται τον σημερινό επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, τη συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες στην κομμουνιστική εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι είχε ήδη ειδικές σχέσεις με τη Μόσχα εκείνη την εποχή.

 Ο Καρακατσάνοφ τηρεί τη θέση ότι «η Ρωσία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Βουλγαρία». Πολλοί στη χώρα θεωρούν αυτή την άποψη επικίνδυνη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες πολλοί στρατιώτες συνελήφθησαν στη Βουλγαρία, ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

 Λίγο πριν από αυτό, δύο Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από τη χώρα, οι οποίοι ήταν επίσης ύποπτοι για κατασκοπεία.

 Σε απάντηση, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μέτρα «καθρέφτη» σε σχέση με τη Σόφια.


«Moskovskiy komsomolets»

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr