ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις στη Βόρεια Μακεδονία


Μάρτιος 30, 2021. 21:45. Ελλάδα.

 

Σόφια.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη νότα διαμαρτυρίας του υπουργείο Εξωτερικών της Βόρεια Μακεδονίας σχετικά με ένα βίντεο του ευρωβουλευτή του VMRO, Ανγκέλ Τζαμπάζκι, στο οποίο έλεγε ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι βουλγαρική και ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι απλά «προσωρινοί κυβερνήτες».

Το υπουργείο, με επικεφαλής την υπουργό Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, διαφώνησε με τις παρατηρήσεις του, αλλά επέκρινε και πάλι τη συμπεριφορά εκείνων που έχουν την εξουσία στα Σκόπια:

«Με την ευκαιρία μια νότας που ελήφθη από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια σχετικά με ένα προεκλογικό βίντεο του ευρωβουλευτή Ανγκέλ Τζαμπάζκι, το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι το θεωρεί ακατάλληλο. Τονίζουμε ότι τα μηνύματα που εκφράστηκαν στο βίντεο δεν εκφράζουν την επίσημη θέση.

»Η Βουλγαρία δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι άλλων χωρών και αυτό έχει δηλωθεί επανειλημμένα.

Σημειώνουμε ότι αυτό το βίντεο από έναν Βούλγαρο πολιτικό έρχεται μετά από την 3ήμερη σιωπή της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από την οποία ζητήσαμε να διαχωρίσει τις θέσεις από τις δυσφημιστικές δημοσιεύσεις της Σλοβενικής ΜΚΟ " «Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Σπουδών»- Ifimes».

Η κυβέρνηση στα Σκόπια όχι μόνο δεν καταδίκασε τις εν λόγω δημοσιεύσεις, αλλά τον αποκάλεσε ως «αξιόπιστο» θεσμό που επιτίθεται ψευδώς σε δύο κράτη μέλη της ΕΕ: ​​τη Βουλγαρία και τη Γερμανία.

Παρατηρούμε επίσης τον πλήρη αποκλεισμό στα μέσα ενημέρωσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με το βουλγαρικό διάβημα με την ευκαιρία της Σλοβενικής ΜΚΟ που καταδεικνύει σε ποιο βαθμό ανέχονται οι αρχές της υποψήφιας αυτής χώρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πλουραλισμό και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr