Καρακατσάνοφ στα Σκόπια: Δεν είμαστε ούτε Βογόμιλοι ούτε Τούρκοι της Μακεδονίας!


«Εμείς οι Βούλγαροι δεν είμαστε ούτε Βογόμιλοι [Богомили] ούτε Τούρκοι, ούτε εκβουλγαρισμένοι Μακεδόνες», λέει ο Καρακατσάνοφ

Μάρτιος 27, 2021. 17:38. Ελλάδα.

Σόφια.

«Εμείς οι Βούλγαροι δεν είμαστε ούτε Βογόμιλοι ούτε Τούρκοι, ούτε εκβουλγαρισμένοι Μακεδόνες».  Είμαστε περήφανα παιδιά της Μητέρας Βουλγαρίας, της οποίας η ιστορία είναι άνω των 1300 ετών!».

Αυτή ήταν η οργισμένη απάντηση από τον πρόεδρο του (βουλγαρικού) VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή τη δημοσίευση του σλοβενικού «Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Σπουδών»- Ifimes.

Το δημοσίευμα του Ινστιτούτου αυτού χαρακτηρίζει τη Βουλγαρία ως «το άσχημο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξαιτίας των απαιτήσεων της από τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στην ΕΕ.

 

Τι λέει η μελέτη

 

Το σλοβενικό ίδρυμα σημειώνει ότι:

«Η ανεξάρτητη Βουλγαρία ιδρύθηκε βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή, με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878.

»Η επικράτεια της Βουλγαρίας εκείνη την εποχή κατοικήθηκε κυρίως από πληθυσμούς Βογομίλων, Μακεδόνων και Τούρκων, οι οποίοι αργότερα με τη βία «εκβουλγαρίστηκαν» υπό την έντονη πίεση του νεοσύστατου κράτους».

Σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων είναι να αμαυρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα της Βουλγαρίας, του βουλγαρικού λαού και της βουλγαρικής ιστορίας. Τώρα βλέπουμε άμεση απόδειξη ότι πίσω από αυτήν την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης δεν υπάρχει άλλη από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ, μέσω των συμβούλων του που ηγούνται αυτής της δομής πίεσης και εκφοβισμού μέσω του Ινστιτούτο,  δήλωσε ο  Καρακατσάνοφ αντιμετωπίζοντας αυτά  τα δημοσιεύματα.

 

Τι είπε ο Καρακατσάνοφ:

 


«Ούτε ένας, ούτε δύο, τρεις σύμβουλοι του πρωθυπουργού Ζάεφ είναι επίσης επικεφαλής αυτού του ινστιτούτου πίεσης, που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα, το οποίο εκτοξεύει πυρ και θειάφι εναντίον της Βουλγαρίας εδώ και χρόνια. Στην τελευταία έκδοσή τους, η Βουλγαρία παρουσιάζεται ως το άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης. Σύμφωνα με αυτούς, δεν υπάρχουν Βούλγαροι στη Βουλγαρία, μόνο οι Βογόμιλοι, οι Τούρκοι και οι εκβουλγαρισθέντες. Επίσης, για αυτούς, η Καγκελάριος Μέρκελ είναι η επικεφαλής της βαλκανικής μαφίας στην ΕΕ και μυστική νοσταλγός του ναζισμού και του Αδόλφου Χίτλερ. Σταματάω εδώ ...

 

»Λέω εδώ και χρόνια ότι τα Σκόπια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία - ο Γκρούεφσκι ή ο Ζάεφ, διεξάγουν μια επιθετική αντιβουλγαρική εκστρατεία τόσο στην ίδια τη Βόρεια Μακεδονία εναντίον των Βουλγάρων εκεί, όσο και με αμειβόμενες πιέσεις και δημοσιεύσεις στα Δυτικά ΜΜΕ και ΜΚΟ.

»Ο σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων είναι να αμαυρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα της Βουλγαρίας, του βουλγαρικού λαού και της βουλγαρικής ιστορίας. Τώρα βλέπουμε άμεση απόδειξη ότι πίσω από αυτήν την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός Ζάεφ μέσω των συμβούλων του, οι οποίοι διευθύνουν αυτή τη δομή πίεσης και εκφοβισμού που ονομάζεται ινστιτούτο», όπως σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα «24 Ώρες».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr