Ρώσος Ειδικός: Οι Συμμαχίες του Ερντογάν με τη «Μαφία» απειλούν το μέλλον της Τουρκίας

Φωτό από το αιγυπτιακό Κανάλι Al Ghad


Μάρτιος 5, 2021. 19:24. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ρώσος ειδικός αποκάλυψε τις συμμαχίες του Ερντογάν με τη διεθνή μαφία, η οποία μπορεί να μετατρέψει την Τουρκία σε πραγματικό κράτος μαφίας.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα μεταβαλλόμενο πολιτικό κλίμα εν μέσω της αποκατάστασης εκπροσώπων των ομάδων  της μαφίας, ιδίως του διαβόητου ηγέτη της μαφίας Αλαατίν Τσακιτζί (Alaattin Çakıcı), δήλωσε ο Ρώσος ερευνητής, Ιβάν Πολοβίνιν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Πρόσθεσε: Οι ανησυχίες της εφημερίδας υπαγορεύονται ως επί το πλείστον από τη λεγόμενη «αμνηστία του Covid 19»,  υπό την οποία απελευθερώθηκαν πολλοί ηγέτες της μαφίας.

 

«Aμνηστία του Covid 19»,  για τους ηγέτες της Μαφίας

 

Ο Alaattin Çakıcı είναι πρώην μέλος των Γκρίζων Λύκων, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της τουρκικής μαφίας.

Η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε από τον κυβερνώντα συνασπισμό, μεταξύ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP, με επικεφαλής τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα του Εθνικού Κινήματος- MHP , τον Απρίλιο του περασμένου έτους, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης της επιδημίας “Covid-19”  στις τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές της εφημερίδας, η αυξανόμενη δημοτικότητα των πρώην εγκληματιών που συνδέονται με το MHP, που αποτελεί μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, εγείρει ένα σοβαρό ερώτημα σχετικά με τη μετατροπή της Τουρκίας σε πραγματικό κράτος μαφίας.

 

Συμμαχία ενός κοσμικού κόμματος και του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν

 


Και ο Ρώσος ειδικός Πολοβίνιν συνεχίζει:

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει επανειλημμένα το MHP ως προβληματικό σύμμαχο του κόμματος του Ερντογάν, κυρίως λόγω των αντιφάσεων στις προσεγγίσεις εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής».

«Η διαφωνία τους οφείλεται συχνά στη διαφορά στο πρότυπο του εθνικισμού που χρησιμοποιούν. Το AKP είναι ισλαμιστικό και το MHP δεσμεύεται σε μεγάλο βαθμό ως κοσμικό».

 

Το MHP είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του Ερντογάν

 


Ο Πολοβίνιν επικαλείται ανώτερο ερευνητή στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ερευνητής των τουρκικών υποθέσεων, Βίκτορ Ναντίρ Ναγιέφσκι, ότι το MHP είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του Ερντογάν, γιατί χωρίς αυτόν, ο τελευταίος χάνει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.

 

Το Κόμμα των Γκρίζων Λύκων

 


Το Κόμμα του Εθνικού Κινήματος (MHP) είναι ένα ακραίο δεξιό πολιτικό κόμμα,  ανεπίσημα γνωστό ως Γκρίζοι Λύκοι ... και η συζήτηση για τη μαφία και τις εγκληματικές οργανώσεις έχει μετακινηθεί στους διαδρόμους του τουρκικού κοινοβουλίου, μετά από ανταλλαγές κατηγοριών από βουλευτές από το ακροδεξιό Εθνικιστικό Κίνημα και το φιλο-κουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα, σχετικά με την υποστήριξη της Μαφίας, της τρομοκρατίας και των εγκληματικών οργανώσεων ...

Ο αντιπρόεδρος του μπλοκ του HDP, Μιράλ  Ντανές Μπεστάς, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συνεχίζει να περπατά δίπλα-δίπλα με τους ηγέτες της μαφίας και δεν διστάζει να τους υπερασπιστεί.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνόδου του κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι ο Αλαατίν Τσακιτζί καταδικάστηκε για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr