Η προεδρία Β-Ε επισκέπτεται επίσημα την Τουρκία- Θα υπογραφούν συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες


Μάρτιος 15, 2021. 19:53. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (Β-Ε) Μίλοραντ Ντόντικ και τα μέλη Ζέλικο Κόμσιτς και Σέφικ Νταφέροβιτς θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία αύριο.

Πηγαίνουν στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των υποδομών.

Σε μια επιστολή που εστάλη στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ερντογάν τόνισε ότι ήθελε να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με αυτήν την επίσκεψη.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,  Βόγιν Μιτρόβιτς, αναφέρθηκε στις συμφωνίες εκτιμώντας ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Σαράγιεβο-Βελιγραδίου και αυτό θα υλοποιηθεί από τουρκικές εταιρείες.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι θα συζητηθούν συμφωνίες για ακόμη δύο οδούς, από το

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Β-Ε προσπαθεί να εξαλείψει όλα τα διοικητικά εμπόδια προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Μπιέλινα προς το Σεράγεβο, καθώς και τον γρήγορο δρόμο από το Σεράγεβο προς το Βίσεγκραντ και τη συνοριακή διέλευση με τη Σερβία.

Όπως επισημάνθηκε νωρίτερα, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είναι πολύ σημαντική για τις σχέσεις μεταξύ Β-Ε, Σερβίας και Τουρκίας, αλλά και για καλύτερες συνδέσεις και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

b92

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr