Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Βουλγαρία: Συνελήφθησαν στρατιωτικοί για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

 


Μάρτιος 19, 2021. 18:47. Ελλάδα.

Σόφια.

Χθες έγινε  γνωστό ότι πράκτορες της βουλγαρικής εθνικής ασφάλειας (Sans) σε μυστική επιχείρηση που διεξήγαγαν συνέλαβαν δύο στρατιωτικούς του υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για υποψία διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε ξένη χώρα.

Αυτό ανακοινώθηκε από το κέντρο Τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Συνελήφθησαν μετά από εντολή της Εισαγγελίας της Στρατιωτικής Επαρχίας - Σόφια.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα ενεργητικών-ερευνητικών ενεργειών των υπηρεσιών ασφαλείας. Η προδικαστική διαδικασία έχει κινηθεί στην υπόθεση, ανέφερε η δήλωση.

Ερευνήθηκαν αρκετές διευθύνσεις στις νότιες περιοχές της Σόφιας και στις περιοχές προς την κατεύθυνση του Πέρνικ.

Στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου ‘Θράκη’ από τη Σόφια προς τη Φιλιππούπολη, επιθεωρήθηκαν όλα τα οχήματα.

Ένας από αυτούς συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο.

Αργά το απόγευμα, όλες οι εξόδους στη Σόφια αποκλείστηκαν από ομάδες του Υπουργείου Εσωτερικών και της χωροφυλακής, ελέγχοντας όλα τα αυτοκίνητα και τους επιβάτες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας χαιρετίζει την κοινή εργασία της Εισαγγελίας, του SANS, της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αποκάλυψη μιας άλλης υπόθεσης συγκέντρωσης πληροφοριών που αποτελούν κρατικό μυστικό προς όφελος της Ρωσικής Ομοσπονδίας . Αυτό αναφέρεται σε επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε από ξένες πρεσβείες ενέργειες ασυμβίβαστες με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και χαρακτηρίσαμε αυτές τις υποθέσεις ως απαράδεκτες, ανέφερε η δήλωση.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με την καθιερωμένη διεθνή πρακτική για τη διαπίστωση τέτοιων υποθέσεων», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Dnes

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr