Πρέσβης ΗΠΑ στην Άγκυρα: Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το S-400


Μάρτιος 19, 2021. 19:11. Ελλάδα.


Άγκυρα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Μ. Σάτερφιλντ έκανε δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα S-400:  «Για λύση, η Τουρκία  δεν πρέπει να έχει το S-400. Εάν συνεχισθεί η ανταλλαγή με τη Ρωσία, θα επιβληθούν σοβαρότερες κυρώσεις», είπε, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις προς  τους δημοσιογράφους σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μ. Σάτερφιλντ, είπε χαρακτηριστικά:

* Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορούμε να υποστηρίξουμε στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

* Αυτό δεν είναι θέμα Τουρκίας-ΗΠΑ, αλλά ζήτημα Ρωσίας-ΗΠΑ. Εάν συνεχιστούν οι στρατιωτικές ανταλλαγές με τη Ρωσία, θα επιβληθούν σοβαρότερες κυρώσεις.

* Ο τρόπος επίλυσης της κρίσης  με το S-400, η Τουρκία δεν πρέπει να το έχει. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσωπική, είναι απολύτως έννομη απαίτηση.

* Τα ζητήματα με τα οποία συμφωνούμε είναι κάτι περισσότερο από τις διαφορές. Γνωρίζουμε καλά την κρίσιμη αποστολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Sözcü

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr