Δέκα νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία


Μάρτιος 4, 2021. 19:29. Ελλάδα.


 Άγκυρα.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που αναχώρησε από την Μπιγκόλ συνετρίβη στην περιοχή Τατβάν της Μπιτλίς, εννέα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν.

 Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 10 μετά το θάνατο ενός τραυματία στρατιώτη. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή, ο Διοικητής του 8ου Σώματος Οσμάν Ερμπάς σκοτώθηκε. 

Στην περιοχή του ατυχήματος έσπευσαν ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με τον  αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ και τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε σήμερα στις 13.35 για να πάει από την Μπιγκόλ στο Τατβάν.

Ενώ αναφέρθηκε ότι η επικοινωνία με το ελικόπτερο που ανήκε στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων διακόπηκε στις 14.25. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, με ένα μεταγωγικό CN-235 και ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντόπισε χωρικός στην περιοχή, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις και ομίχλη στην περιοχή του ατυχήματος.

Hurriyet

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr