Τουρκία: «Σημαντική εξέλιξη με την Αίγυπτο», σχολιάζει ο Χουλουσί Ακάρ για τον χάρτη που δημοσίευσε το Κάιρο

 


Μάρτιος 6, 2021. 19:25. Ελλάδα.


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τη δημοσίευση του χάρτη της Αιγύπτου  για το διαγωνισμό εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, τη χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη, αφού στον οποίο χάρτη ‘έγινε σεβαστή η τουρκική άποψη που έχει κατατεθεί στον ΟΗΕ’.

Όπως αναφέρεται ο Ακάρ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021» αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην απόφαση της Αιγύπτου να προκηρύξει διαγωνισμό για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην αιγυπτιακή επικράτεια και στην αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Τόνισε ότι ο χάρτης που δημοσίευσε η Αίγυπτος ‘σέβεται την τουρκική ΑΟΖ όπως αυτή κατατέθηκε στον ΟΗΕ’, δηλαδή, αποδέχεται την τουρκική ΑΟΖ όπως την επιδιώκει η Τουρκία, που συνορεύει με τη λιβυκή ΑΟΖ...

 «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και περιμένουμε να συνεχισθεί», δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας «έχουμε πολλές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες από κοινού με την Αίγυπτο. Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε ότι θα υπάρξουν νέες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να γίνει γνωστό ότι αυτά τα έργα συνάδουν με το έργο μας, καθώς και προς όφελος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του αιγυπτιακού λαού. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας πραγματοποιεί την απαραίτητη εργασία σε συντονισμό με τα σχετικά ιδρύματα, οργανισμούς και υπουργεία. Αυτές οι μελέτες διεξάγονται και περιμένουμε να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα», κατέληξε, σύμφωνα με την Μιλιέτ.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr