Η Σερβία πουλάει για πρώτη φορά τεθωρακισμένα Lazar 3 στο εξωτερικό


Μάρτιος 29, 2021. 20:48. Ελλάδα.

Το Lazar 3 το οποίο δημιουργήθηκε το 2015, πρόκειται να εξαχθεί τώρα στο στρατό του Τουρκμενιστάν, και αποτελεί το πρώτο συμβόλαιο εξαγωγής για αυτό το τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού.

Σύμφωνα με τη Σερβική διπλωματική υπηρεσία, αυτή η σύμβαση είναι αρκετά σημαντική για τη χώρα, διότι η διεθνής αγορά τεθωρακισμένων μεταφορέων προσωπικού και τροχοφόρων πολεμικών οχημάτων είναι αρκετά κορεσμένη. Ταυτόχρονα, δεν γνωστοποιείται ο ακριβής αριθμός οχημάτων, ο εξοπλισμός τους, καθώς και το συνολικό ποσό της σύμβασης.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως για πιθανή πώληση 24 ή μια δοκιμαστική παρτίδα μόνο 9 μονάδων Lazar 3. Αναμένεται ότι θα αντικαταστήσουν το σοβιετικό BTR-60/70/80.

Σημειώνεται ότι οι σερβικοί εξοπλισμοί αρχίζουν σταδιακά να κατακτούν  τις αγορές, ειδικά εκείνες που ήταν κυρίως χαρακτηριστικές της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Ειδικότερα, η Σερβία έχει προμηθεύσει ήδη το Nora B-52 στη Μιανμάρ, το Μπαγκλαντές, την Κένυα και την Κύπρο.


https://www.youtube.com/watch?v=r9Mj3KVJ__c

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr