Ευρεία κριτική από την τουρκική αντιπολίτευση στον Ερντογάν και την κυβέρνησή του


Απρίλιος 1, 2021. 20:10. Ελλάδα.

 

Κάιρο.


 Η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού HDP στην Τουρκία επέκρινε τις πολιτικές της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στο κόμμα του όσον αφορά τις προσπάθειες να κλείσει το κόμμα και να αποσύρει τη συμμετοχή των εκπροσώπων του στο κοινοβούλιο.

 

Σε ομιλία της στο κοινοβουλευτικό μπλοκ του κόμματός της, η Περβίν Μπουλντάν [Pervin Buldan] ανέφερε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης του Ερντογάν και ο σύμμαχός του, Ντεβλέτ Μπαχτσέλι, αρχηγός του MHP, αντιπροσωπεύουν μια «κατάσταση πολιτικής εκδίκησης»

 

«Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατική συναίνεση, η ελεύθερη πολιτική και το διεθνές δίκαιο είναι οι βασικές γραμμές της λύσης. Ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις θέτουν τις βάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε η Μπουλντάν στον Τούρκο πρόεδρο.

«Όσο αυτή η κυβέρνηση είναι στην εξουσία, κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται τώρα βάσει του συντάγματος ή του νόμου, αλλά βάσει του αυτοκρατορικού συστήματος που ένας άνθρωπος πρέπει να εκδώσει, αντί να ακούει την αντιπολίτευση, η οποία είναι απαραίτητη συνιστώσα της δημοκρατίας, και για να φτάσουν στην κοινή λογική, έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της αντιπολίτευσης».

«Πραγματοποιείται πραξικόπημα κατά του δικαιώματος ψήφου και εκλογής, η οποία είναι η πιο σημαντική αρχή της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην απόλυση των εκλεγμένων δημάρχων του HDP και στον διορισμό αντιπροσώπων, ανθρώπων της κυβέρνησης στη θέση τους, η Μπουλντάν είπε:

«Ανεξάρτητα από τη θέληση εκατομμυρίων Κούρδων, έχουν καταλάβει τους δήμους του HDP. Κατέφυγα σε πιέσεις και καταστολή για να εξαλείψουν ένα προς ένα όλα τα δημοκρατικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών».

 

El Fagr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr