Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου απολύει υπουργό που αρνείται τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα


Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς

Απρίλιος 5, 2021. 19:21. Ελλάδα.

 

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια διαδικασία για την απόλυση του υπουργού Δικαιοσύνης Βλαντιμίρ Λεποσάβιτς, ο οποίος αμφισβήτησε τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα το 1995.


Τον περασμένο μήνα, ο Λεποσάβιτς αμφισβήτησε τη νομιμότητα του διεθνούς δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο αποκάλεσε τη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα από Σερβοβόσνους γενοκτονία και είπε ότι το ίδρυμα είχε αποκρύψει στοιχεία για τη διακίνηση σερβικών οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Λεποσάβιτς, ο οποίος δεν έκανε έκρυψε τον φιλο-σερβικό προσανατολισμό του, είχε δηλώσει ότι αμφισβητούσε τα στοιχεία  που κατατέθηκαν στο διεθνές δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα λόγια του, ο Λεποσάβιτς, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προκάλεσε τα πνεύματα στη γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τον είχε νουθετήσει να φύγει ιδιωτικά,  δηλώνοντας ότι «ήταν απαράδεκτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης να εκφράσει δημόσια τις προσωπικές του απόψεις».

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς δήλωσε σήμερα ότι δημιουργούνται δύο μπλοκ στο Μαυροβούνιο - υπερ-Σερβικά και πατριωτικά - ότι η κυβέρνηση που ηγείται ανατρέπεται από τα κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κόμματα από το εξωτερικό και το εσωτερικό, και ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του.

Πρόσθεσε,  ότι θα διαβιβάσει το αίτημα για απόλυση μέλους της κυβέρνησης στη Συνέλευση σήμερα και πιστεύει ότι είναι η υποχρέωση της Συνέλευσης ο σεβασμός της θέσης του Πρωθυπουργού.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr