Αίγυπτος: Σαμέχ Σούκρι – αλ Μανγκούς, συζήτησαν για τη «Διάσκεψη του Βερολίνου 2»


Ιούνιος 19, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο, Αίγυπτος.

Σήμερα, το Σάββατο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του για σταθερότητα στη Λιβύη και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γράφει η  αιγυπτιακή αλ Γκάντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κάιρο με την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης,  Νατζλά αλ Μανγκούς, ο Σούκρι επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για τη διάσκεψη «Βερολίνο 2», εκτός από την κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σούκρι αναφέρθηκε στην κρίση του αναγεννησιακού φράγματος (της Αιθιοπίας), εξηγώντας ότι η ασφάλεια των υδάτων της Αιγύπτου και του Σουδάν συνδέεται με την αραβική εθνική ασφάλεια και ότι το Κάιρο αισθάνθηκε την αραβική αλληλεγγύη σε αυτό το πλαίσιο.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης δήλωσε ότι προσβλέπει στην υποστήριξη της Αιγύπτου σε αυτό το στάδιο, εκτιμώντας τυχόν πρωτοβουλίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Βερολίνο 2», το οποίο θα ξεκινήσει στη Γερμανία στις  23 Ιουνίου, σημειώνοντας  ότι η διάσκεψη είναι μια ευκαιρία να προσφέρουν στους Λιβύους την πολυπόθητη λύση στην κρίσης.

Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί να συζητήσει τα επόμενα βήματα στη Λιβύη, καθώς και τις προετοιμασίες για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr