«Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας» ανακοινώθηκε στο Βελιγράδι


Ιούνιος 22, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

  Κυβερνητική σύνοδος κορυφής μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας έως το τέλος του έτους και σταθερή υποστήριξη για τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας: αυτά είναι τα κεντρικά ζητήματα που εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη στο Βελιγράδι από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος συναντήθηκε με την πρωθυπουργό στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Άννα Μπρνάμπιτς, τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο ομόλογός του Νίκολα Σελάκοβιτς, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nova.

 Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Σελάκοβιτς, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διακυβερνητική σύνοδο κορυφής.

 «Είχαμε μια πολύ καρποφόρα συζήτηση, επικεντρωμένη στις διμερείς σχέσεις, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και στο περιφερειακό πλαίσιο. 

Στο επίπεδο των διμερών σχέσεων, συζητήσαμε για πρώτη φορά την επόμενη Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, συμφωνώντας για την ανάγκη να του δοθεί μια πολύ λειτουργική περικοπή, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό των σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας».

 Από την άποψη των οικονομικών-εμπορικών σχέσεων, ο Ντι Μάιο παρατήρησε ότι η Ιταλία είναι ήδη ο κορυφαίος εταίρος της Σερβίας, καθώς είναι ο τρίτος προμηθευτής και δεύτερος πελάτης της .

 «Το 2020, παρά την πτώση λόγω της πανδημίας, το εμπόριο μας ήταν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους βλέπουμε σημάδια ανάπτυξης που μας οδηγούν να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο επικεφαλής του μεγάρου της Φαρνεσίνα, υπενθυμίζοντας ότι Σερβία υπάρχουν επίσης περίπου 600 ιταλικές εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περίπου 40 χιλιάδες άτομα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr