«Σκληρή η στάση της Ελλάδας στους μετανάστες σε Έβρο και Αιγαίο» λένε οι Τούρκοι


Ιούνιος 20, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα, Τουρκία.

Η Ελλάδα, η οποία έχει γίνει μια από τις χώρες με τη σκληρότερη στάση απέναντι στους αιτούντες άσυλο και δεν σταματά να διαπράττει απάνθρωπες πράξεις. Εκτός από τις ενέργειές της, όπως η επαναφορά των μεταναστών στα τουρκικά χωρικά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σκληρά επίσης τους πρόσφυγες στη χώρα της, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα , η οποία αναπτύσσει εκκωφαντικές ηλεκτρονικές συσκευές στα σύνορά της, στον Έβρο, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του κύματος της παράνομης μετανάστευσης, και εφαρμόζει συστηματικά τη μέθοδο βίας και «ώθησης να γυρίσουν» κατά των παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο, εξακολουθεί να παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Οι πρακτικές των δυνάμεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες ωθούν βίαια τα σκάφη των αιτούντων άσυλο που θέλουν να διασχίσουν από τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά όπως Λέσβος, Σάμος και Κως δια θαλάσσης, αντικατοπτρίζονται στις ειδήσεις των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στις αναφορές αμερόληπτων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέταξε ο ανταποκριτής ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu σε εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από ΜΚΟ που εργάζονται για την κατάσταση των αιτούντων άσυλο στο Αιγαίο, καθώς και της Διεθνούς Αμνηστίας, η Ελλάδα χρησιμοποιεί δακρυγόνα, πυροβόλα νερού και λαστιχένιες σφαίρες σε όσους προσπαθούν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορά της στον Έβρο, μια παραμεθόρια περιοχή με την Τουρκία.

 

Ο Frontex υποστηρίζει την Ελλάδα

 

Διαπιστώνεται ότι ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης  της ΕΕ ( FRONTEX ) εμπλέκεται επίσης στη βία και στις συστηματικές ωθήσεις στους μετανάστες από τα ελληνικά στοιχεία στα περιστατικά όπως τεκμηριώνουν οι διεθνείς οργανισμοί μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Αθήνας έχει προσθέσει  τις νέες σε αυτές τις δράσεις που εκτελεί στο Αιγαίο εδώ και δύο χρόνια.

 

Σύστημα ηχητικών βομβών στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

 


Οι ελληνικές αρχές, οι οποίες τοποθέτησαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές ικανές να εκπέμπουν ισχυρά ηχητικά κύματα που κωφαίνουν ανθρώπους για χρήση εναντίον των παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου στα τουρκικά σύνορα, έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές αυτού του φορητού, ισχυρού συστήματος ηχητικών κυμάτων για χρήση κατά της πιθανής μαζικής εισροής μεταναστών.

Αυτά τα δύο συστήματα Active Acoustic Stimulus Long Lange (LRAD) είναι τώρα διαθέσιμα στην Ελληνική Αστυνομική Υπηρεσία (ΕΛΑΣ) στα τουρκο-ελληνικά σύνορα.

 

Προκαλεί προβλήματα υγείας

 

Τα συστήματα LRAD, τα οποία χρησιμοποιούνται σε πολιτικούς και στρατιωτικούς τομείς σε όλο τον κόσμο, είναι αποπροσανατολιστικά, εκκωφαντικά, προκαλούν αφόρητο πόνο και προκαλούν προβλήματα υγείας με αβέβαια αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται σε άτομα.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το νέο είδος επιδημίας κορωνοϊού (Covid-19) ως δικαιολογία, διατηρεί πολλούς μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, σε κακές συνθήκες υγιεινής σε στρατόπεδα όπου μένουν μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ειδικά τη Λέσβο.

 

Πάνω από 3 χιλιάδες πέρασαν στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο αριθμός των προσφύγων που διήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 3.369 από τις αρχές του έτους. Ενώ 2.140 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, 1229 εισήλθαν στην Ελλάδα από τα νησιά του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προσφύγων ανακοίνωσαν ότι, με την κοινή απόφαση που ελήφθη στις 7 Ιουνίου, οι αιτήσεις ασύλου προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές μέσω της Τουρκίας.

Σημειώθηκε ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με την αιτιολογία ότι «η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες», γράφει το τούρκικο «Παγκόσμιο Δελτίο».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr