Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα Patriot από τη Μέση Ανατολή


Ιούνιος 19, 2021. Ελλάδα.

Νέα Υόρκη.

Η αμερικανική διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα αποσύρει τις αντιπυραυλικές συστοιχίες Patriot από τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Πεντάγωνο αποσύρει περίπου οκτώ αντιπυραυλικές μπαταρίες Patriot από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Κουβέιτ και την Ιορδανία, καθώς και ένα σύστημα High Defitude Terminal Defense (THAAD) από τη Σαουδική Αραβία που αναπτύχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ . Αναφέροντας ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η αναδιάταξη περιλαμβάνει εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα που λειτουργούν τα συστήματα και ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από τηλεφωνική κλήση στις 2 Ιουνίου, στην οποία ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ενημέρωσε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την αλλαγή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η απόσυρση αντιπυραυλικών συστοιχιών αντιπροσωπεύει την επιστροφή σε ένα πιο φυσιολογικό επίπεδο άμυνας στην περιοχή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να διατηρούν δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα ακόμη και καθώς μειώνει τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας δήλωσε στην εφημερίδα: «Έχουμε ακόμη τις βάσεις μας στις χώρες εταίρους μας στον Κόλπο, και δεν έχουν κλείσει, και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη παρουσία, μια πολύ καλή θέση στην περιοχή».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν συστοιχίες και δυνάμεις Patriot κατά των πυραύλων στη Σαουδική Αραβία μετά από ιρανικά drone που έπληξαν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και το Ιράκ το 2020 και μετά από μια σειρά από  πυραυλικών επιθέσεων στις δυνάμεις των ΗΠΑ από το Ιράν και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Agenzia Nova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr