Άρχισε η πολυεθνική άσκηση Sea Breeze στη Μαύρη Θάλασσα


Ιούνιος 28, 2021. Ελλάδα.

Οδησσός, Ουκρανία.

Άρχισαν οι διεθνείς ναυτικές ασκήσεις Sea Breeze στη Μαύρη Θάλασσα. Το κέντρο Τύπου των Ναυτικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook δημοσίευσε την τελετή έναρξης των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό.


Όπως γράφει το "ArmiaInform", στο ξεκίνημα συμμετείχαν εκπρόσωποι περίπου 30 χωρών εταίρων που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις. 

Η Sea Breeze είναι μια ετήσια πολυεθνική ναυτική άσκηση που συμμετέχουν δυνάμεις του Ναυτικού, Πεζικού καθώς και εναέριες.

Διεξάγονται από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου από το 1997.

Η άσκηση  «Sea Breeze 2021»  θα συνεχιστεί έως τις 10 Ιουλίου.

Φέτος υπάρχει ρεκόρ αριθμός συμμετεχόντων στις ασκήσεις στον Εύξεινο Πόντο. Είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει από το 1997, δήλωσε ο Ρουσλάν Χόμτσακ,  αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

 Σύμφωνα με την ουκρανική “gordonua” η άσκηση  αποτελείται από τέσσερις φάσεις : την άφιξη των δυνάμεων και την ανάπτυξη θέσεων  της διοίκησης, τον συντονισμό των δυνάμεων, την ενεργή φάση, το αποτέλεσμα της άσκησης και την αποδέσμευση των δυνάμεων.

 Θα πραγματοποιηθούν  στην Οδησσό, στο Οχάκοβο, στις εκβολές του Ντνεστρόφσκι, στη χερσόνησοι  Κινμπούρνσκαγια, στα νησιά  Ζμέινι και Περβομάισκυ, στο δέλτα του Δούναβη.

Πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ , τη Γεωργία και τη Ρουμανία έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις. Στην άσκηση συμμετέχει και η Ελλάδα. 


--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr