Λιβύη: Διαδηλωτές στην Τρίπολη απαιτούν να μην αναβληθούν οι εκλογές


Ιούλιος 6, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Στην πρωτεύουσα της Λιβύης πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές απαίτησαν τη διεξαγωγή των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους.

Μετά την αποτυχία της Γενεύης, τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή των εκλογών όπως σημειώνει η al Ghad.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που έλεγαν «Όχι στην αναβολή των εκλογών», «Ο λαός της Λιβύης θέλει εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου», «Ναι, στις εκλογές στις 24/12», «Ο λαός της Λιβύης θέλει να ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα» κλπ.


Στη Λιβύη, η διαδικασία εγγραφής των ψηφοφόρων έχει ξεκινήσει για την προετοιμασία των κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών που αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος έτους, παρά την αβεβαιότητα για τη διεξαγωγή τους μετά τη διακοπή των συνομιλιών για τη συνταγματική βάση.

Η Ύπατη Εκλογική Επιτροπή ξεκίνησε επίσης εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης για να ενθαρρύνει τους Λιβύους να εγγραφούν εκτενώς για να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, να διασφαλίσουν τη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές που έχουν προγραμματισθεί στις 24 Δεκεμβρίου και να συμβάλουν στον καθορισμό της μοίρας της χώρας τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr