Τα Σκόπια καταδικάζουν βουλγαρικά βίντεο με εδαφικές αξιώσεις


Ιούλιος 9, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Προεκλογικά βίντεο που εμφανίστηκαν από τον βουλγαρικό ακροδεξιό συνασπισμό που δείχνουν τη Βόρεια Μακεδονία ως μέρος της Βουλγαρίας, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

 Σύμφωνα  με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,"σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας καταδίκασε προεκλογικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν στη Βουλγαρία, τα οποία, όπως επισημαίνεται, εκφράζουν εδαφικές αξιώσεις κατά της χώρας".

Συγκεκριμένα, το προεκλογικό βίντεο του συνασπισμού των «Βούλγαρων Πατριωτών» με επικεφαλής το VMRO, έδειξε πλάνα από την Αχρίδα,  αναφέροντας για «τη βουλγαρική μνήμη  και τη ‘βουλγαρικότητα’  της περιοχής».

Μάλιστα, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ,  αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης των Σκοπίων σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 


«Ναι, εμείς στο VMRO προστατεύουμε τη βουλγαρική μνήμη και προστατεύουμε τον βουλγαρικό λαό παντού στον κόσμο. Κρατάμε τη μνήμη και θυμόμαστε ότι η Aχρίδα είναι μια από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες της Βουλγαρίας».

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr