Ο Καλίν ανακοίνωσε στα Τίρανα την πρόθεση του Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα


Ιούλιος 3, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα, Αλβανία.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν επισκέφθηκε τα Τίρανα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. 

Κατά τη συνάντηση ο Καλίν ανακοίνωσε  την πρόθεση του του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αλβανία, αλλά δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Σήμερα είχαμε μια συνάντηση για να μιλήσουμε για τις προετοιμασίες στην προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αλβανία (αναφέρεται στην επίσκεψη του Ερντογάν). Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λεπτομερώς τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για τα περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο Καλίν, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρει τα αλβανικά δημοσιεύματα, στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η αγορά τριών υπερ-ευφυών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Τουρκία, η ανοικοδόμηση κατοικιών που καταστράφηκαν από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου που θα χρηματοδοτηθούν από την Τουρκία.

Ερωτηθείς για την έγκριση του πρόσθετου προϋπολογισμού από το αλβανικό κοινοβούλιο για την αγορά επιθετικών drone από την Τουρκία, ο Καλίν  δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι σημαντική και πρόσθεσε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ασφάλεια, η ειρήνη και σταθερότητα της Αλβανίας.

«Η ειρήνη και η σταθερότητα της Αλβανίας είναι ειρήνη και σταθερότητα και δική μας και ειρήνη και σταθερότητα των Βαλκανίων», δήλωσε ο Καλίν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr