Βουλγαρία: Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών επισκέφθηκαν τον «φράχτη» στα σύνορα με την Τουρκία


Ο «φράχτης» της Βουλγαρίας έχει τα χάλια του, όπως παρουσιάζει το δημοσίευμα

Σεπτέμβριος 28, 2021. Ελλάδα.

 Πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τους Βουλγάρους ευρωβουλευτές,  πήγαν στα σύνορα για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο φράχτη που έχει στηθεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία. 

Συνοδεύτηκαν από τον διευθυντή της Συνοριακής Αστυνομίας, Ντέγιαν Μολόφ, ο οποίος ενημέρωσε τους διπλωμάτες για τη μεταναστευτική κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο πλαίσιο της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες, όπως σημειώνει η βουλγαρική Dnes.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι οι πρεσβευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ επισκέφθηκαν το Τριμερές Κέντρο Τελωνείων και Αστυνομίας, όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές τους

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε αλληλεγγύη και υποστήριξη σε αυτό που κάνει η Βουλγαρία για την κοινή μας ασφάλεια», δήλωσε ο Αντρέι Φράντζες, πρέσβης της Σλοβενίας στη Βουλγαρία. 

«Η ασφάλεια των συνόρων και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης σχετίζονται άμεσα με την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βέντισλαβ Κατίνοφ.

Ενημέρωσε τους Βούλγαρους ευρωβουλευτές ότι το συνοριακό σημείο ελέγχου  Καπιτάν Αντρέεβο είναι το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο συνοριακό σημείο ελέγχου στον κόσμο. 


Είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε τον οργανισμό που δημιουργήσαμε και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως χώρα στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Κατίνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στα σύνορα είναι δυναμική, αλλά παραμένει υπό έλεγχο.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr