Ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπάιντεν, θα συναντηθούν στη Σύνοδο G20


Σεπτέμβριος 28, 2021. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθούν, όπως ανέφερε η TRT Haber, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

 Έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έχει μια προσωπική συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της G-20 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τελευταία φορά στη Σύνοδο Ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο στις 14 Ιουνίου. Αυτή η συνάντηση ήταν η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν. 

Αναμένεται ότι το ζήτημα για τους S-400 και τα F-35 θα συζητηθούν στη συνάντηση των δύο ηγετών. Το άλλο θέμα της ατζέντας θα είναι η τελευταία κατάσταση στο Αφγανιστάν.

--

Σημείωση: Το δημοσίευμα έρχεται πριν την αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποβαθμίζοντας, κατά κάποιο τρόπο, τη συνάντηση στο Σότσι.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr