Αίγυπτος: Σχέδιο για εγκατάσταση 3 εκατομμυρίων Αιγυπτίων στο Σινά


Η παραλία Αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά

Οκτώβριος 22, 2021. Ελλάδα.


Ο προγραμματισμός για ανάπτυξη και αστικοποίηση της χερσονήσου του Σινά,  για την οποία η Αίγυπτος πολέμησε σκληρά για να την καθαρίσει από τρομοκρατικές ομάδες, δεν σταμάτησε, έτσι ώστε η ερημική γη να γίνει και πάλι μια ελκυστική περιοχή τόσο για επενδύσεις όσο και για πληθυσμό.

Η Αιγυπτιακή Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, που συνδέεται με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης να εγκαταστήσει εκατομμύρια Αιγύπτιους στη χερσόνησο του Σινά κατά την επόμενη φάση, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προσφέροντας όλα τα μέσα για μια «άνετη ζωή» για τη διαμονή τους εκεί.

Το σχέδιο στοχεύει να εγκαταστήσει στο Σινά, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. για να ζήσουν στο Σινά, με μια προοπτική να αναπτυχθούν μακροπρόθεσμα σε σχεδόν 8 εκατομμύρια πολίτες.

Το σχέδιο οικισμού βασίζεται στην ιδέα των αναπτυξιακών κέντρων, τα οποία θα αποτελέσουν ένα βήμα στον δρόμο για την ανάπτυξη των περιοχών των Βεδουίνων στο Σινά.

Οι τοπικές κυβερνήσεις του Βόρειου και του Νότιου Σινά προσφέρουν στους πολίτες γη και σπίτια σε αυτές τις κοινότητες. Το Βόρειο Σινά περιλαμβάνει 11 κοινότητες, ενώ το Νότιο Σινά περιλαμβάνει 7 κοινότητες.

Κάθε αναπτυξιακό σύμπλεγμα περιλαμβάνει γεωργική γη, σπίτια, τζαμί, σχολείο, μονάδα υγείας, κέντρο νεότητας, καταστήματα, εγκαταστάσεις υπηρεσιών, δραστηριότητες και παραγωγικά έργα.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr