«Η Ελλάδα Ενισχύει Τις Δυνάμεις Της Στα Σύνορα Με Την Τουρκία»- Al Ghad


Οκτώβριος 10, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επιπλέον 250 φρουροί θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, όπου χιλιάδες παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν πέρυσι, γράφει η αραβική Al Ghad tv.

«Είμαστε έτοιμοι ... και θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας προσλαμβάνοντας 250 νέους συνοριοφύλακες για να υποστηρίξουν την ελληνική αστυνομία», δήλωσε ο Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή Καστανιές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τον Φεβρουάριο του 2020, δεκάδες χιλιάδες  παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιτρέψει τη διέλευση των μεταναστών που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώθηκαν, τότε, συμπλοκές επί ημέρες μεταξύ των παράτυπων μεταναστών και των ελληνικών δυνάμεων, ενώ η ελληνική αστυνομία κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ότι έριξαν δακρυγόνα εναντίον των μελών της.

Μετά το περιστατικό, η Ελλάδα επένδυσε σε ένα νέο οπλοστάσιο για να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση, που περιλαμβάνει κάμερες, ραντάρ και χαλύβδινο φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, ύψους πέντε μέτρων στην παραμεθόρια περιοχή όπου διέρχεται ο ποταμός Έβρος.

Η Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ένα μπαλονάκι αναγνώρισης, εξοπλισμένο με θερμική κάμερα μεγάλου βεληνεκούς στάθμευσε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο για να βοηθήσει στην παρακολούθηση των συνόρων.

Το Zeppelin, που λειτουργεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, «Frontex», είναι επίσης ενεργό στην περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «ANA».

Η Ελλάδα δήλωσε ότι θα εξετάσει τις κατηγορίες για παράνομες προσπάθειες απέλασης μεταναστών που ζητούν είσοδο από την Τουρκία, οι οποίες περιλήφθηκαν σε μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε από ΜΜΕ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες την Τετάρτη.

Η Αθήνα έχει διαψεύσει επανειλημμένα κάθε παράβαση, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών μεταναστών που ανέφεραν ότι τους χτύπησαν, τους έβγαλαν τα ρούχα τους και τους έκλεψαν τα υπάρχοντά τους πριν επιστρέψουν βίαια στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr