Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στη Συρία για αντιμετώπιση του στρατού της Συρίας


Οκτώβριος 9, 2021. Ελλάδα.

 

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στη βορειοδυτική περιοχή του Ιντλίμπ στη Συρία, από τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να εμποδίσει τυχόν χερσαίες επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού, όπως μετέδωσε το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το South Front.

Ο τουρκικός στρατός διατηρεί περισσότερες από 60 θέσεις στο Μεγάλο Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Από τις αρχές αυτού του μήνα, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής έχουν αναπτύξει δεκάδες δεξαμενές μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού για να υποστηρίξουν τρομοκρατικές ομάδες στο βουνό Αλ Ζάουγια στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ και σε άλλες περιοχές της δυτικής υπαίθρου του Χαλεπίου και να βελτιώσουν τις δυνάμεις τους να εμποδίσουν την προέλαση των μονάδων του Συριακού Στρατού όταν ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους για να απελευθερώσουν την πόλη Ιντλίμπ και τις υπόλοιπες περιοχές που καταλαμβάνουν αυτές οι ομάδες», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η κατάπαυση του πυρός στο Μεγάλο Ιντλίμπ, η οποία επιτεύχθηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία πέρυσι, φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ και οι σύμμαχοί της εξαπολύουν επιθέσεις από την περιοχή σε καθημερινή βάση.

 Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου, οι μαχητές βομβάρδισαν μια κωμόπολη που ελέγχεται από την κυβέρνηση στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα. Ένας ηλικιωμένος πολίτης τραυματίστηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για το Μεγάλο Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

Η Τουρκία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να ανακόψει τις χερσαίες επιχειρήσεις των δυνάμεων της Συρίας και των συμμάχων της στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια επικίνδυνη στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή, παρόμοια με αυτήν που έγινε το 2020, όπου δεκάδες Σύροι και Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τότε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr