Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο: Κοινές πρεσβείες και γραφείο για την εφαρμογή των συμφωνιών


Οκτώβριος 18, 2021. Ελλάδα.

 Η συνεργασία Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου θα εμβαθύνει σε όλους τους τομείς και η Αλβανία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρότερος υπέρμαχος του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή κοινότητα.

 Αυτό τόνισαν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα και του Κοσσυφοπεδίου, Ντόνικα Γκερβάλα, η οποία βρίσκεται σε μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να δημιουργήσουν κοινή γραμματεία, η οποία θα χρησιμεύσει για την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μέχρι τώρα και αυτές που θα γίνουν στο μέλλον.

 Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα έχουν επίσης κοινά διπλωματικά σημεία σε ορισμένους τομείς όπως η Αφρική και η Ασία, ενώ θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ διπλωματών σε υπάρχουσες πρεσβείες.

Η Τζάσκα είπε ότι προτεραιότητα της Αλβανίας είναι η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε περιφερειακές πρωτοβουλίες και διεθνείς οργανισμούς, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία διαλόγου με τη Σερβία θα πρέπει να φέρει αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ των δύο χωρών και την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ και την ΕΕ.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr