Σε ισραηλινή επίθεση στην Παλμύρα σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες

 


Οκτώβριος 14, 2021. Ελλάδα.


Το βράδυ της Πέμπτης, η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν, σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην περιοχή της Παλμύρας, στην κεντρική επαρχία της Χομς, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα.

Η συριακή τηλεόραση πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο έναν πύργο επικοινωνιών, και ορισμένα σημεία που τον περιβάλλουν, και προκάλεσε κάποιες υλικές απώλειες.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «τα ισραηλινά πλήγματα στοχοποίησαν τοποθεσίες Ιρανών μαχητών, συμπεριλαμβανομένου του πύργου επικοινωνίας τους, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ-4, νοτιοανατολικά της Παλμύρας».

Ο βομβαρδισμός, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Σύριου στρατιώτη και τριών μαχητών πιστών στο Ιράν, των οποίων η εθνικότητα δεν προσδιορίστηκε. Επτά άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις Σύροι στρατιώτες.

Νωρίτερα το βράδυ, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η συριακή αεροπορική άμυνα «αντιμετώπιζε εχθρικούς στόχους νότια της Παλμύρας» στο κέντρο της χώρας.

Το κρατικό κανάλι Al-Ekhbariya της Συρίας ανέφερε ότι μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο την περιοχή της Παλμύρας στην επαρχία Χομς.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει την επίθεση. Το Τελ Αβίβ σπάνια επιβεβαιώνει ότι έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Συρία.

Στις 8 Οκτωβρίου, το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε εχθρικούς στόχους στον ουρανό πάνω από την ύπαιθρο της Χομς.

Defense Arab

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr