Σκόπια: Ο Πενταρόφσκι την Τρίτη επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα


Οκτώβριος 3, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας,  Στέβο Πενταρόφσκι, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Πενταρόφσκι θα γίνει δεκτός από την Ελληνίδα πρόεδρο Κατερίνα Σακελαροπούλου, σε επίσημη τελετή με κρατικές και στρατιωτικές τιμές, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ του προέδρου Πενταρόφσκι και της προέδρου Σακελαροπούλου  καθώς και συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Πενταρόφσκι θα συναντηθεί επίσης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πενταρόφσκι θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη, όπου έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στα αρχεία του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και θα συναντηθεί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Τζέφρι Πάιατ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος Πενταρόφσκι θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Ελιζαμπέτα Τζιοργκίεφσκα  , η οποία θα επισκεφθεί την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα στο πλαίσιο του γυναικείου προγράμματος, συνοδευόμενη από τη Λίνα Μενδώνη, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου Πενταρόφσκι στην Ελλάδα είναι η πρώτη ιστορική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Makfax.com.mk

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr