Λιβύη: Διαδήλωση κατά του Χαλίφα Χαφτάρ και Ισλάμ Καντάφι


Οκτώβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Οι ηγέτες του λεγόμενου «Ηφαιστείου της Οργής» οργάνωσαν διαδήλωση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης με τίτλο «Όχι σε εκλογές με τους εγκληματίες πολέμου,  Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και Χαλίφα Χάφταρ», κατά τη διάρκεια των οποίων ζήτησαν τη φυλάκιση του «Χαλίφα Χάφταρ» », ισχυριζόμενοι ότι είναι Αμερικανός πολίτης και προειδοποίησαν επίσης την Ύπατη Εκλογική Επιτροπή να μην αποδεχτεί την υποψηφιότητα του Σαΐφ αλ-Ισλάμ.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν επίσης την αποστολή του ΟΗΕ να λάβει νομικά μέτρα εναντίον του Χαφτάρ, κάλεσαν, επίσης, το Προεδρικό Συμβούλιο και την κυβέρνηση να επισπεύσουν την έναρξη του σχεδίου εθνικής συμφιλίωσης.

Ένας από τους διαδηλωτές, ο Μοχάμεντ Αμπντούλ Ματζίντ, είπε:

«Το μήνυμά μας προς την αποστολή του ΟΗΕ είναι ότι δεν θα ξεχάσουμε το καλύτερο ή το χειρότερο για εμάς, οπότε απορρίπτουμε τον διορισμό του Σαΐφ αλ Ισλάμ και του Χαφτάρ για την προεδρία της Λιβύης».

Ένας από τους διαδηλωτές,  φώναζε ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τον Χάφταρ: είτε να αφαιρεθεί η (λιβυκή)  υπηκοότητά του και να τον διώξουμε από τη Λιβύη, είτε με πόλεμο εναντίον του. 

Ένας άλλος είπε, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή και δεν αποδεχόμαστε την επιστροφή της στρατιωτικής κυριαρχίας στη Λιβύη.

Al Saaa24.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr