Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Μόσχα: Απελάθηκε διπλωμάτης της Βόρειας Μακεδονίας


Οκτώβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο δεύτερος γραμματέας της διπλωματικής αποστολής της Βόρειας Μακεδονίας, στη Μόσχα, κηρύχθηκε ως ‘Persona Non Grata’.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα, την απέλαση του δεύτερου γραμματέα, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η απέλαση είναι  αντίποινα της Ρωσίας χωρίς καμία αξία, αξιολογώντας την ως εντελώς αβάσιμη και η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 Η απόφαση για απέλαση του διπλωμάτη των Σκοπίων, ήρθε μετά την απέλαση από τη Βόρεια Μακεδονία Ρώσου διπλωμάτη τον Αύγουστο.

Μέσα σε ένα χρόνο, τα Σκόπια απέλασαν δύο Ρώσους διπλωμάτες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Τσεχία, μετά από ένα διπλωματικό σκάνδαλο για τους βομβαρδισμούς στη Βρμπέτικα. Δύο φορές η Ρωσία απάντησε με το ίδιο μέτρο, δηλαδή απέλασε έναν υπάλληλο της πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας στη Μόσχα.

Στη Μόσχα αναμένεται ο νέος πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος θα σταλεί σύντομα, όπως αναφέρει η Telma των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr