Η τουρκική αεροπορία πετά φυλλάδια στη Συρία- αρχίζει η νέα εισβολή


Ρώσος ειδικός: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για μια «νέα εισβολή» στη Συρία

Οκτώβριος 19, 2021. Ελλάδα.

Ρώσος εμπειρογνώμονας διακοίνωσε την πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει μια "νέα εισβολή" στη Συρία, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ανά πάσα στιγμή.

 Ο  εμπειρογνώμων και μελετητής της Νέας Τουρκίας, Γιούρι Μόσεφ, είπε, σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι που μπορεί να συναχθεί από το περιεχόμενο των φυλλαδίων, τα οποία έπεσαν στις 18 Οκτωβρίου από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την πόλη  Τελ Ριφαάτ, το προπύργιο των Κουρδικών Μονάδων Λαϊκής  Προστασίας, που είναι εχθρικές προς την Άγκυρα.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα  Μιλιέτ – Milliyet, ανέφερε ότι οι φιλοτουρκικές «δυνάμεις της αντιπολίτευσης» στο Ιντλίμπ, οι οποίες ετοιμάζονται επίσης να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον των Κουρδικών Μονάδων Λαϊκής  Προστασίας Ταλ Ριφαάτ, συγκρούονται με τον στρατό Άσαντ ... και μιλούν για χρήση βαρέων όπλων, λέει η  τουρκική εφημερίδα.

 

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν

 

Με βάση το τι συμβαίνει, μπορούμε να υποθέσουμε τα εξής:

 Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τη Συρία στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, στο Σότσι. 

Αλλά, πιθανότατα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία δεν είναι ασήμαντη, δεδομένου του αριθμού των παικτών που ενδιαφέρονται για την περιοχή και άλλων διεθνών πολιτικών μεταβλητών.

 

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από την εισβολή»


Ωστόσο, για την Τουρκία και την ηγεσία της, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που είναι δύσκολο να υποχωρήσει. Οι ενέργειες της Άγκυρας μπορούν να δικαιολογηθούν εν μέρει από τις δραστηριότητες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που συμμαχούν με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας και υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Ουάσινγκτον τους παρέχει όπλα και τους εκπαιδεύει και η διοίκηση του προέδρου Τζό Μπάιντεν δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει αυτήν την «υποστήριξη».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που απειλεί τις διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr