Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Σκόπια: Η Ισλαμική Ένωση καταδικάζει την προσευχή στο δρόμο μπροστά από το πρωθυπουργικό κτίριο


Οκτώβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η Ισλαμική Ένωση της Βόρειας Μακεδονίας αντέδρασε στην πρωτοβουλία μια ομάδας ισλαμιστών να προσευχηθούν στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, μπροστά από το κτίριο του πρωθυπουργού χθες.

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται έντονα «η κατάχρηση της προσευχής για χάρη της πολιτικής».

«Είδαμε χθες, την κατάχρηση της προσευχής για πολιτικά συμφέροντα σε μια συγκέντρωση μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ελπίζουμε ότι αυτές οι πρωτόγνωρες πράξεις κατάχρησης της θρησκείας από πολιτικό κόμμα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος «Λέβιτσα» [Левица= Αριστερά- σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων) ήταν αυτός που οδήγησε τους πιστούς μουσουλμάνους σε προσευχή στο δρόμο εν μέσω βροχής, αναφέρει η Γενί Μπαλκάν.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ο  υποψήφιος δήμαρχος Τεφίκ Μαχμούτ, στο Σούτο Οριζάρι,  που υποστηρίζεται από την «Αριστερά» κάλεσε τους πιστούς να κλείσουν το δρόμο που οδηγεί προς το πρωθυπουργικό γραφείο με προσευχή στο δρόμο, σε μια κίνηση να προσελκύσει τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους υπέρ του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr