Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ζόραν Ζάεφ: Με παρουσιάζουν ως προδότη, αλλά είμαι ο μεγαλύτερος πατριώτης


Οκτώβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «προδοσία» στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, δεν δίστασε να δηλώσει ότι είναι ‘ο μεγαλύτερος πατριώτης’ που κατάφερε πράγματα  για τα οποία υπήρχε άρνηση παλαιότερα.

«Λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Συμφωνίας με τη Βουλγαρία και επειδή έχουμε εκπληρώσει πλήρως το Πλαίσιο της Οχρίδας, προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως προδότη, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τον μεγαλύτερο πατριώτη, γιατί η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ πριν και καθιερώθηκαν σε διεθνές επίπεδο».

Ο Ζάεφ υπενθύμισε ότι πριν από το 2017 η χώρα είχε την ονομασία «FYROM» για όλο τον κόσμο και ότι τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούσαν τους όρους «ο λαός της » και «η γλώσσα του»,  σήμερα, είπε ο Ζάεφ, είμαστε  «Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα».

Απέναντι σε αυτό, πιστεύει, από την άλλη, βρίσκονται οι πολιτικοί αντίπαλοι που είναι κατά και των τριών συμφωνιών, αν και οι συμφωνίες αυτές, όπως είπε, έχουν καθιερώσει τη χώρα διεθνώς.

«Έχουμε ήδη εκλεγμένους δημάρχους που διαδήλωναν για μια σκέτη «Μακεδονία». Δεν είναι αυτό το μέλλον. Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE δεν χρησιμοποιεί το «Βόρεια». Πώς περιμένει από εμάς να προχωρήσουμε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;

 Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η ενδεχόμενη επιστροφή του VMRO-DPMNE στην εξουσία, που δεν θα επιτρέψουμε, θα παραβιάζει το Σύνταγμα,  αν δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα συνταγματική ονομασία και στην αρχή θα προκαλέσει τουλάχιστον μία χώρα, και αυτή είναι η Ελλάδα. 

«Ξεκινήσαμε συνεργασία δισεκατομμυρίων ευρώ και ο κίνδυνος είναι τεράστιος και οι προκλήσεις από αυτό το συντηρητικό δομικό, μερικό και ναζιστικό απέναντι στην Αριστερά και σε κάποιο βαθμό το VMRO-DPMNE - δεν είναι το μέλλον», είπε ο Ζάεφ.

Sitel.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr