Η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Τουρκικό Μπαϊρακτάρ», λέει ο Τσαβούσογλου


Οκτώβριος 31, 2021. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο «τουρκικό Μπαϊρακτάρ» για τα αγορασμένα  επιθετικά drones που χρησιμοποιούνται στο Ντονμπάς.

Αυτό ανέφερε ο Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, αναφέρει η ουκρανική Πράβντα.

«Μπορεί να κατασκευάστηκε στην Τουρκία, αλλά ανήκει στην Ουκρανία. Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι' αυτό. Η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά μας», είπε ο Τσαβούσογλου.

«Αν μια χώρα τα αγοράσει από εμάς, από άλλη χώρα, αυτά τα όπλα δεν μπορούν να ονομαστούν τουρκικά, ρωσικά ή ουκρανικά. Εάν τα αγοράσει το κράτος από εμάς, δεν είναι πλέον τουρκικό προϊόν. Μπορεί να έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία, αλλά ανήκει στην Ουκρανία. Την Τουρκία δεν μπορείς να κατηγορείς για τίποτα», πρόσθεσε ο υπουργός

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της τρομοκρατίας, η Τουρκία χρησιμοποίησε διάφορα όπλα από διαφορετικές χώρες.

«Μερικές φορές στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας σε διάφορες χώρες, συναντάμε διαφορετικά όπλα από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Δεν κατηγορούμε ποτέ τη Ρωσία. Η Ουκρανία πρέπει επίσης να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά μας», είπε ο υπουργός.

Η Τουρκία έχει πουλήσει drones Bayraktar TB2 εκτός από την Ουκρανία, το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν και την Πολωνία.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr