Στην Τουρκία κατέφυγαν ανώτερα μέλη μεγάλης ισραηλινής εγκληματικής οργάνωσης

Αστυνομία στο αεροδρόμιο Ben Gurion


Οκτώβριος 31, 2021. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

«Υπαρξιακό κίνδυνο για τη χώρα», χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής αστυνομίας την οργάνωση της οικογένειας Αμπού Λατίφ από τον Κφάρ Ράμλα. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτερα στελέχη της οργάνωσης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού συνειδητοποίησαν ότι η αστυνομία και η εφορία διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν. «Ελέγχουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τις τοπικές αρχές», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Οι ηγέτες της πιο ισχυρής εγκληματικής ισραηλινής οργάνωσης, διέφυγαν πρόσφατα στην Τουρκία. Εκτιμάται ότι διέφυγαν από το Ισραήλ αφού αντιλήφθηκαν ότι η αστυνομία και η εφορία τους καταδίωκαν σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν τα ανώτερα μέλη της οργάνωσης.

«Οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα εάν διαπράττουν εγκλήματα από την επικράτειά τους, εφόσον το έγκλημα δεν απευθύνεται στην Τουρκία, είναι μάλιστα ευχαριστημένοι με αυτό. Υπάρχουν, άλλωστε, Εβραίοι εγκληματίες που διευθύνουν την επιχείρησή τους από την Τουρκία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.


Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, οι εγκληματικές οργανώσεις επηρεάζουν ό,τι αφορά διαγωνισμούς σε ΟΤΑ, κρατικούς διαγωνισμούς, έχουν πλασματικούς εργολάβους που υποτίθεται ότι υποβάλλουν τις προσφορές στο όνομά τους και γνωρίζουν πάντα ποιος θα κερδίσει τελικά τον διαγωνισμό», πρόσθεσε.

Ο ανώτερος αξιωματικός συνέχισε: «Θα επισημάνουμε, επίσης, ότι έχουν επιρροή σε κάποιες αρχές,  ελέγχουν τους επικεφαλής των αρχών, τους διοικούν, κάποιοι από αυτούς και από την οικογένειά τους,  είναι αποκλειστικοί τους υποψήφιοι όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράνομοι και πρωτοστατούν στο κορυφαίο στάδιο του εκβιασμού και των δανείων της γκρίζας αγοράς».

New.Walla.co.il

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr