Τουρκία: «Θα γίνουμε κράτος της Σαρία;» διερωτάται πρώην υπουργός


Οκτώβριος 31, 2021. Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χικμέτ Σάμι Τουρκ, προειδοποίησε για «αδιέξοδη συμπεριφορά στη μετατροπή της Τουρκίας σε κράτος της Σαρία» σχετικά με μουσουλμανικές προσευχές που άρχισαν να εμφανίζονται στη διάρκεια επίσημων τελετών.

Ο Χικμέτ Σάμι Τουρκ (Hikmet Sami Türk), ο οποίος μίλησε στον Ραχμί Τουράν, συντάκτη της εφημερίδας Sözcü, μετέφερε την άποψή του σχετικά με το θέμα αυτό:

 «Οι προσευχές που γίνονται σε επίσημες τελετές αποτελούν ανοιχτή κατάχρηση της θρησκείας. Με την καθιέρωση αυτής της μεθόδου, που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη, βήμα-βήμα απομακρυνόμαστε από το κοσμικό κράτος».

«Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος για το κράτος της Σαρία!», προειδοποίησε ο Τουρκ: 

«Όλοι είναι ελεύθεροι να προσεύχονται ως απαίτηση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Ωστόσο, τα τζαμιά είναι το μέρος για συλλογικές προσευχές. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε πρακτικές που θα πολώσουν την κοινωνία. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος, ως αρχηγός του κράτους , θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου υπηρεσιών του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε στην Αχλατιμπέλ της Άγκυρας, που έγιναν τον περασμένο μήνα με τη συμμετοχή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το AKParti

Τα εγκαίνια έγιναν με προσευχή από τον πρόεδρο των Θρησκευτικών Αλί Ερμπάς και τον Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μεχμέτ Ακαρτζά που τον συνόδευσε στην προσευχή με το ιμάτιό του.

cumhuriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr