Αλεξιπτωτιστές της Αιγύπτου και της Ρωσίας πραγματοποίησαν ομαδικά άλματα σε άσκηση


Οκτώβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο

Ρώσοι και Αιγύπτιοι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν ομαδικά άλματα με αλεξίπτωτο στις 26 Οκτωβρίου, πριν από το τελικό στάδιο της άσκησης «Υπερασπιστές της Φιλίας 2021», κοντά στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. 

Οι στρατιώτες των δύο χωρών επιβιβάστηκαν από κοινού σε αεροσκάφος Il-76MD των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων περίπου 60 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, γράφει όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS .

Οι ασκήσεις των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και των Αιγυπτίων αλεξιπτωτιστών ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα σε βάση κοντά στην πόλη Inshas. 


 Όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τη ρωσική πλευρά συμμετέχουν  περισσότεροι από 100 στρατιώτες του συντάγματος αεροπορικής επίθεσης Καυκάσιων Κοζάκων του ορεινού σχηματισμού αερομεταφερόμενων επιθέσεων Νοβοροσίσκ, τέσσερα μεταγωγικά Il-76MD και εξοπλισμός που αποτελείται από έξι αερομεταφερόμενα οχήματα μάχης και δύο οχήματα

Συμμετέχουν επίσης πάνω από 400 Αιγύπτιοι στρατιώτες, αεροσκάφη C-130 Hercules και βαρέα στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα Chinook της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.


Η άσκηση  «Υπερασπιστές της Φιλίας 2021», διεξάγεται για πέμπτη φορά και θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr