Η Γαλλία ανησυχεί για την κλιμάκωση στο Ντονμπάς με τα τουρκικά UAV


Οκτώβριος 28, 2021. Ελλάδα.

 

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την εντατικοποίηση των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς με τη χρήση του drone Bayraktar από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την ουκρανική «Ευρωπέισκα Πράβντα».

«Ανησυχούμε για την εντατικοποίηση των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία, ιδιαίτερα με την αυξανόμενη χρήση βαρέων όπλων που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ, καθώς και την ανακοίνωση από το αρχηγείο του ουκρανικού στρατού για τη χρήση ενός οπλισμένου drone τύπου Bayraktar», δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τόνισε ότι αυτά τα γεγονότα έρχονται σε αντίθεση με τα μέτρα για την παγίωση της εκεχειρίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Ιουλίου 2020.

«Η Γαλλία, μαζί με τη Γερμανία, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους υπό τη μορφή της Νορμανδίας για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες αποτελούν τη μόνη εγκεκριμένη βάση για μια μακροπρόθεσμη λύση στη σύγκρουση στο Ντονμπάς. Καλούμε τα μέρη να έχουν αυτοσυγκράτηση και να αποσυρθούν από την κλιμάκωση», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις 26 Οκτωβρίου 2021, με εντολή του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Βαλέρι Ζαλούζνι, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης και επίθεσης Bayraktar  χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά εναντίον των αυτονομιστών, γράφει του ουκρανικό δημοσίευμα.

eurointegration.com.ua, pravda.com.ua,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr