«Ο Στρατός και η Αστυνομία ‘θωρακίζουν’ τα νότια και βόρεια σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας»


Οκτώβριος 1, 2021. Ελλάδα.

Μετά από την απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας για παράταση της κατάστασης κρίσης για άλλες 30 ημέρες, ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, έδωσε εντολή να διενεργούνται  αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους της χώρας.

 Σύμφωνα με την απόφαση, ο στρατός μαζί με την συνοριακή αστυνομία θα διασφαλίσουν τα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας.

«Βάσει της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με την κατάσταση κρίσης σε τμήμα του εδάφους της Βόρειας Μακεδονίας, λόγω του κινδύνου διέλευσης μεταναστών από το έδαφος της χώρας μας και λόγω της προστασίας της δημόσιας υγείας από την παράνομη μετανάστευση σε συνθήκες πανδημίας, ο πρόεδρος της χώρας πήρε την απόφαση για τη συμμετοχή του στρατού ο οποίος μαζί με την συνοριακή αστυνομία θα διασφαλίσουν τα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου του Πενταρόφσκι.

Η κυβέρνηση στην 61η συνεδρίασή της αποφάσισε να συνεχίσει την κατάσταση κρίσης για 30 ημέρες.

«Με αυτήν την απόφαση, η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ειδοποιηθεί ο πολίτης του κράτους και η Συνέλευση, πρότεινε και στον πρόεδρο να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή μέρους των στρατευμάτων του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας στην αντιμετώπιση της κρίσης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

N News mk

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr