Κοσσυφοπέδιο – σύνδεση με TAP: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι 'εξυπηρετεί τη Ρωσία'

Ο Ραμούς Χαραντινάι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας με την άρνησή του στον TAP


Οκτώβριος 1, 2021. Ελλάδα.

 

Η άρνηση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου στον αμερικανικό αγωγό φυσικού αερίου, έφερε τις κατηγορίες του Ραμούς Χαραντινάι, αρχηγού του αντιπολιτευτικού κόμματος «AAK», εναντίον του πρωθυπουργού Αλμπίν Κούρτι, ζητώντας την παραίτηση του τελευταίου.

Ο Χαραντινάι ανέφερε ότι η άρνηση της σύνδεσης με τον αγωγό TAP μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του AAK εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για τις πινακίδες κυκλοφορίας, λέγοντας ότι με αυτές τις πρόσφατες ενέργειες θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, συμβαίνει επειδή ο Κούρτι υπηρετεί τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χαραντινάι, χαρακτηρίζοντας τον Κούρτι ως απατεώνα, είπε ότι είναι επικίνδυνος για το Κοσσυφοπέδιο και δεν πρέπει  να συνεχίσει να ηγείται του Κοσσυφοπεδίου.

Shqiptarja.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr