Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Αλβανία: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα…Κανένα ενδιαφέρον


Οκτώβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση κατασκευής του αεροδρομίου των Αγίων Σαράντα ακυρώθηκε πλήρως μετά από τις επανειλημμένες προσπάθειες προσέλκυσης οικονομικών φορέων, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Η σύμβαση για το αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα προβλέπονταν για 35 έτη με εκτιμώμενη αξία επένδυσης 34, 32 εκατ. ευρώ.

Αυτή η επένδυση έπρεπε να γίνει από την εταιρεία που θα είχε ανακηρυχθεί νικήτρια στο διαγωνισμό, ενώ μετά το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση, στο τέλος της περιόδου των 35 ετών, οι εργασίες του αεροδρομίου θα μεταφέρονταν σε κρατικούς φορείς.

Όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός προβλέπονταν ότι ο τερματικός σταθμός θα μπορούσε να φιλοξενήσει αρχικά 130 χιλιάδες επιβάτες ετησίως, ενώ μετά από 10 χρόνια 700 χιλιάδες  επιβάτες.

Το αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα θα είχε κυρίως το προφίλ ενός τουριστικού αεροδρομίου, το οποίο συνήθως λειτουργεί 7 με 8 μήνες το χρόνο, αλλά σύμφωνα με τις αρχές θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και πέραν της σεζόν για πτήσεις εσωτερικού.

Gazetasi. Al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr