Αλβανία: «Το ΟΧΙ της Ελλάδας τιμήθηκε στη Λιβαδιά»


Οκτώβριος 28, 2021. Ελλάδα.

Οι διευθύνσεις Παιδείας των δήμων της Φοινίκης και της Δρόπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Φοινικαίων διοργάνωσαν συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κατερίνα Παπά» στη Λιβαδιά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1941 για το «ΟΧΙ» της Ελλάδας στο ιταλικό τελεσίγραφο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Παρόντες ήταν η εκπρόσωπος του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο κα Φασουλή, ο διευθυντής Παιδείας Ζίσο Λούτσι, ο βουλευτής και γιατρός Νίκος Κουρής, ο δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος, καθώς και πολλοί άλλοι.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Ζίσο Λούτσι, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «.. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την έναρξη ενός πολέμου και όχι το τέλος του, ένα μάθημα για τη σύγχρονη κοινωνία.


Η κ. Φασουλή κάλεσε σε ενότητα, μια ενότητα που μπορεί να καρποφορήσει, σαν ηλιοφάνεια σε σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς.


«..Ο πόλεμος μας είναι αιώνιος και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης, όπως τότε, ακόμα και τώρα που καλούμαστε να πολεμήσουμε και να πολεμήσουμε με έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, ελπίζοντας κατά καιρούς με σθένος να βγούμε νικητές.., είπε  ο βουλευτής και γιατρός Νίκο Κουρής, μεταξύ άλλων.


«Το ΟΧΙ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Είναι καθήκον και χρέος μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας...», είπε ο δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος.


Την επετειακή εκδήλωση πλαισίωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των σχολείων της Μεσοποταμίας, της Λιβαδιάς, της Δρόπολης και της  Φοινίκης με μικρούς και μεγάλους μαθητές, που έδειξαν το πρωτότυπο ταλέντο τους.

Saranda Web

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr