Το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Χασίμ Θάτσι


Οκτώβριος 27, 2021. Ελλάδα.

 Το βούλευμα του Εφετείου στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου προχώρησε εκ νέου σε κράτηση στον πρώην πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, απορρίπτοντας το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Έφεση, ο Θάτσι δεν κατάφερε να αποδείξει γιατί η προκαταρκτική απόφαση ήταν παράλογη για τους κινδύνους εάν αφεθεί ελεύθερος.

Ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, μαζί με αρκετούς άλλους πρώην ανώτερους αξιωματούχους του UCK, όπως ο Γιακούπ Κράσνικι, ο Ρετζέπ Σελίμι και ο Κανρί Βέσελι, έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.

Πριν από την απόφαση αυτή, το Ειδικό Δικαστήριο υπέβαλε αίτημα στην Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με την ικανότητα διατήρησης και εγγύησης της ασφάλειας των κατηγορουμένων εάν επιβληθεί το μέτρο ασφαλείας του κατ' οίκον περιορισμού.

Πρόκειται για τη δεύτερη  αρνητική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης σε αίτημα του Θάτσι για επιστροφή του στο Κόσοβο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr