Η Αρμενία δημιουργεί επαγγελματικό στρατό


Οκτώβριος 25, 2021. Ελλάδα.

Ερεβάν.

Η Αρμενία έχει θέσει ως στόχο να προστατεύει τα σύνορά της  καθ’ όλο τον χρόνο μέσω των στρατευμάτων συνοριακής φρουράς.

 Η χώρα κινείται με συνέπεια στον δρόμο της δημιουργίας ενός επαγγελματικού στρατού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στην κοινή συνεδρίαση των μόνιμων κοινοβουλευτικών επιτροπών, αφιερωμένη στη συζήτηση για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2022.

«Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2022 είναι υψηλότερος κατά 11% σε σύγκριση με εκείνον του 2021, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 345 δισεκατομμύρια ντραμς. Θα κινούμαστε με συνέπεια στον δρόμο της δημιουργίας ενός επαγγελματικού στρατού στην Αρμενία, αλλά θα το κάνουμε ομαλά, καλά μελετημένα βήματα, αυξάνοντας σταδιακά την ελκυστικότητα της στρατιωτικής θητείας, βελτιώνοντας την εικόνα του αξιωματικού και της υπηρεσίας του αξιωματικού και αναπτύσσοντας και βελτίωση του στρατιωτικού δόγματος της Αρμενίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ότι η προστασία των συνόρων της χώρας σε αυτό το νέο περιβάλλον ασφαλείας παραμένει βασική προτεραιότητα. 

Τόνισε ότι η απόσυρση των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν από το έδαφος της Αρμενίας, ιδίως το τμήμα Σοτκ-Κοζναβάρ, καθώς και η έναρξη της οροθέτησης και οριοθέτησης των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν μπορούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

«Όσον αφορά την αμυντική στρατηγική της χώρας, έχουμε ήδη επισημάνει στο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης ότι η Αρμενία, όπως κάθε φιλειρηνικό κράτος, θα αναπτύξει και θα μεταρρυθμίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις όχι σε επιθετικές, αλλά για να αμυνθεί στην επιθετικότητα. Η Αρμενία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει εδάφη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ArmenPress

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr