Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι ανακοίνωσε την κατάργηση της ‘κατάστασης έκτακτης ανάγκης’


Οκτώβριος  25, 2021. Ελλάδα.

Προβαίνοντας σε ένα αξιοσημείωτο βήμα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ανακοίνωσε, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021, ότι αποφάσισε να μην παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στη χώρα εδώ και χρόνια.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Σίσι είπε: «Είμαι χαρούμενος που μοιραζόμαστε μαζί αυτή τη στιγμή που πάντα αναζητούσαμε με αγώνα και σκληρή δουλειά, γιατί η Αίγυπτος έχει γίνει, χάρη στους σπουδαίους ανθρώπους και τους πιστούς της άνδρες, μια όαση ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.  Μετά από χρόνια ακυρώνεται η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα».

Ο Αλ Σίσι πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια απόφαση καθώς ο αιγυπτιακός λαός ήταν ο πραγματικός συμπαραστάτης τα τελευταία χρόνια, με την ειλικρινή και ειλικρινή συμμετοχή του σε όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης και κατασκευής».

Συνέχισε: «Με την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, θυμάμαι με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση τους ηρωικούς μας μάρτυρες, χωρίς τους οποίους δεν θα είχαμε φτάσει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα».

Καταλήγοντας είπε χαρακτηριστικά:  «Μαζί προχωράμε σταθερά προς την οικοδόμηση της Δημοκρατίας, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Θεού. Ζήτω η Αίγυπτος, Ζήτω η Αίγυπτος, Ζήτω η Αίγυπτος».

Arabic Post

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr