Τουρκία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν το αίτημά τους για απελευθέρωση του Καβαλά


Οκτώβριος 25, 2021. Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν το αίτημά τους για την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά, μετά την οδηγία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απέλαση δέκα πρεσβευτών με επικεφαλής τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Πρόεδρος Ερντογάν χαιρέτισε τη δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, στην οποία ανέφερε: «Επιβεβαιώνουμε την τήρηση του άρθρου 41 της Σύμβασης της Βιέννης, που ορίζει τη μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών υποδοχής».

Η δήλωση της πρεσβείας έγινε σε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter και σύντομα αναδημοσιεύτηκε από όλους,  τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία.


Στο περιεχόμενο των δηλώσεων τους, αυτές οι πρεσβείες απέσυραν τη θέση τους για τον λεγόμενο Οσμάν Καβαλά, ο οποίος είναι φυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις ορίζει ότι οι διπλωμάτες και οι πρεσβευτές σέβονται τους νόμους της χώρας στην οποία είναι διαπιστευμένοι.

Το retweet δεν περιορίστηκε στις χώρες που υπέγραψαν τη δήλωση, αλλά και άλλες χώρες έκαναν retweet τη δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκφράζοντας την κοινή τους γνώμη.

Ωστόσο, η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν εκδώσει ακόμη καμία ανακοίνωση από τις πρεσβείες τους στην Άγκυρα.

Turkey al Aan

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr