Ερντογάν και Αλίγιεφ προκαλούν την Αρμενία- ανοίγουν νέο αυτοκινητόδρομο στο Καραμπάχ


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιλχάμ Αλίγιεφ βάζουν τα θεμέλια για τον Διάδρομο του Ζανγκεζούρ.

Οκτώβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Μπακού.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσαν τα θεμέλια του «Διάδρομου Ζανγκεζούρ» σήμερα, 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της δημοκρατίας της Υπερκαυκασίας.

 Η «trend.az» αναφέρει ότι πρόκειται για την έναρξη της κατασκευής ενός νέου αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Καραμπάχ που θα ενώνει: Χοραντίζ - Τζεμπραΐλ - Ζανγκιλάν – Αγκμπέντ, καθώς αποκαλείται ως «διάδρομος» που θα ενώνει τη χώρα με την Τουρκία.

Το πρωί της Τρίτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο Αζερμπαϊτζάν για σύντομη επίσκεψη, συμμετείχε στα εγκαίνια του διεθνούς αεροδρομίου Φιζούλι.

Ακόμη και πριν από το σημερινό ταξίδι στα εδάφη που, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Καραμπάχ, τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν το φθινόπωρο του 2020, ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η αποφασιστικότητά μας στο θέμα του διαδρόμου Ζανγκεζούρ παραμένει αμετάβλητη».

Από την άλλη πλευρά, η Αρμενία εξέφρασε τη δυσφορίας της και  επισήμανε ότι στις δηλώσεις της τριμερούς -  των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας-  στις 9 Νοεμβρίου και στις 11ης Ιανουαρίου, δεν γίνεται αναφορά για «Διάδρομο Ζανγκεζούρ»,  ενώ συζητήθηκε, μόνο, ο διάδρομος του Λατσίν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr