Τουρκία: Στο ένα τρίτο των χερσαίων συνόρων τοποθετήθηκε τείχος για αποτροπή των μεταναστών


Οκτώβριος 26, 2021. Ελλάδα.

 

Τείχος από σκυρόδεμα κατασκευάστηκε στο 34 τοις εκατό των χερσαίων συνόρων της Τουρκίας για να αποτραπεί η μετανάστευση.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Ετήσιο Πρόγραμμα για το 2022, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του Project «Σύστημα Φυσικής Ασφάλειας Συνόρων», κατασκευάστηκε ένα τείχος προστασίας σε 1005 χιλιόμετρα, που είναι το 34 τοις εκατό των χερσαίων συνόρων της Τουρκίας.

Στο Ετήσιο Προεδρικό Πρόγραμμα για το 2022, που δημοσιεύτηκε στο επαναλαμβανόμενο τεύχος του ΦΕΚ, οι δραστηριότητες που αποσκοπούν στην αποτροπή παράνομων διελεύσεων συμπεριλήφθηκαν με τον τίτλο «Υπηρεσίες Ασφαλείας».

Στο πλαίσιο του project «Σύστημα Φυσικής Ασφάλειας Συνόρων», που ξεκίνησε το 2015 με στόχο την αποτροπή της αυξανόμενης διεθνούς παράτυπης μαζικής μετανάστευσης,  από τα 2949 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων της Τουρκίας , 837 χιλιόμετρα από τα 1295 στα νότια σύνορα έγιναν μεταξύ των ετών 2015-2021, 168 χιλιόμετρα από τα 1182 στα ανατολικά σύνορα έκλεισαν με την κατασκευή συνοριακού τείχους μεταξύ των ετών 2017-2021.

Έτσι, μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, κατασκευάστηκε ένα τείχος 1005 χιλιομέτρων που αντιστοιχεί στο 34 τοις εκατό των χερσαίων συνόρων.

Φέτος συνεχίστηκε η κατασκευή του συνοριακού τείχους 73 χιλιομέτρων στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν.

Οι εργασίες κατασκευής συνοριακών τοίχων και φραχτών συνεχίζονται στο τμήμα μήκους 238 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Ιράν στα ανατολικά και άλλα 33 χιλιόμετρα στα σύνορα με το Ιράκ στο νότο.

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr