Λεπτομέρειες του σχεδίου απομάκρυνσης μισθοφόρων, ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

 

Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης («5+5») και οι εκπρόσωποι των χωρών χορηγών της Διάσκεψης του Βερολίνου, εκπόνησαν, στη Γενεύη στα μέσα της εβδομάδας, το σχέδιο της απομάκρυνσης των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, όπως σημειώνει η λιβυκή 218tv.

Το σχέδιο προβλέπει ως πρώτο στάδιο, κάθε μέρος θα αποσύρει ξένες δυνάμεις σε συμφωνημένα σημεία σε δύο συγκεκριμένες πόλεις.

Στο δεύτερο στάδιο , θα κληθούν διεθνείς παρατηρητές, οι οποίοι θα εισέλθουν στη Λιβύη υπό διεθνή επίβλεψη και θα συνεργαστούν με τοπικούς παρατηρητές για να εφαρμόσουν το σχέδιο που έχει καθοριστεί στη Γενεύη, το οποίο συνεπάγεται σταδιακή, ισορροπημένη και ταυτόχρονη εκκένωση.

Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την έναρξη από τους παρατηρητές της διαδικασίας παρακολούθησης του πραγματικού αριθμού ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη και την τεκμηρίωσή τους σωστά, μακριά από εκτιμήσεις, μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσουν τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της εκκένωσης.

Στο τέταρτο και τελευταίο βήμα , οι μισθοφόροι εκτοπίζονται από τη Λιβύη σε διαδοχικές παρτίδες, σύμφωνα με συγκεκριμένο οδικό χάρτη, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr