Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ


Η φωτό από την τουρκική ιστοσελίδα

Οκτώβριος 8, 2021. Ελλάδα.

 

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης στον κατάλογο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας την προμήθεια κιτ εκσυγχρονισμού για 80 αεροσκάφη F-16.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η αίτηση βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης από το Υπουργείο Εξωτερικών και εάν το Υπουργείο εγκρίνει, θα σταλεί στο Κογκρέσο και ότι το Κογκρέσο έχει την εξουσία να εμποδίσει αυτήν την πώληση.

Το NTV, από την άλλη πλευρά, δηλώνει ότι τα απαιτούμενα αεροσκάφη και κιτ εκσυγχρονισμού αξίζουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το απόθεμα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει επί του παρόντος περισσότερα από 230 μαχητικά αεροσκάφη F-16, σε διαμορφώσεις Block 30, Block 40, Block 50 και Block 50+. Μπλοκ 30 πολεμικών αεροσκαφών υφίστανται σήμερα διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό στην Τουρκία από την TAI.

Είναι γνωστό ότι 40 F-16 που ζήτησε η Τουρκία είναι σε διαμόρφωση Block 70. Εκτιμάται ότι η προμήθεια 80 κιτ εκσυγχρονισμού περιλαμβάνει F-16 με διαμόρφωση Block 50/50+.

savunmasanayist.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr